Coaching zoek je op een moment dat je merkt dat je niet vooruitkomt in iets wat je belangrijk vindt. Dat kan iets persoonlijks of iets werkmatigs zijn. Als coach help ik je uit te zoeken wat het probleem en jij met elkaar te maken hebben. Wat daarin belangrijk voor je is, waar het stagneert en wat er nodig is om weer vooruit te komen. Als coach werk ik vanuit de huidige situatie (heden) van een cliënt en samen onderzoeken we de gewenste situatie of het doel (toekomst).

Bij counseling kijken we meer naar de diepere lagen om te ontdekken waar bepaald gedrag vandaan komt en hoe gewenst gedrag verkregen kan worden. Door dit in te zien kom je los van beklemmende of beperkende patronen en leer je er beter mee omgaan.

Jij mag zijn zoals je bent om te worden wie je bent, maar nog niet kunt zijn en je mag het worden op jouw manier en in jouw tijd

– Anna Terruwe –

Ben je op zoek naar

 • Persoonlijke ontwikkeling
  Inzicht in jezelf, je persoonlijkheid door meer bewustwording van denken, ervaren (zien en voelen) en eigen gedrag.
 • Doorbreken van oude en ontwikkelen van nieuwe patronen
  Als je nieuwe patronen wilt ontwikkelen, is het belangrijk dat je begrijpt om wat voor patronen het gaat en leert hoe je ze herkent. Ook moet je erachter komen hoe je patronen zijn ontstaan en waarom ze zo hardnekkig blijven voortbestaan. Maar ook de (on)bewuste rolpatronen in ons dagelijks leven, zoals een harde werker, perfectionist, pleaser e.d. kunnen spanning geven, die we uiten in ons gedrag. We zijn bijv. heel druk, gestrest, moe, chagrijnig. Door dit in te zien kom je los van beklemmende of beperkende patronen en leer je er beter mee omgaan. 
 • Ontdekken van kwaliteiten
  Opnieuw contact maken met kwaliteiten zoals kracht, vertrouwen, mildheid etc. Bij Mindfulness oefen je met houdingskwaliteiten zoals niet-oordelen, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, acceptatie, loslaten en mildheid.
 • Meer zelfvertrouwen en assertiviteit
  Door inzicht in jezelf, je denk- en gedragspatronen en je eigen kwaliteiten groeit er meer evenwicht, ben je dichter bij jezelf. Deze bewustwording opent de weg naar verandering, waarbij je gaat experimenteren en oefenen met nieuw gedrag. Hierdoor ontwikkel je meer zelfvertrouwen en ervaar je meer innerlijke kracht. Zo ben je beter in staat om te kiezen wat bij je past, zodat je zelf je eigen leven kunt veranderen.
 • Meer rust, meer genieten en minder stress
  Meer ontspanning ervaren, in je lijf en in je hoofd. Door meer in contact met jezelf te komen kun je beter voor jezelf zorgen en meer genieten van het leven in het hier en nu: wat je nu ziet, hoort, voelt of proeft.

Voor wie

Vragen die zich hiervoor goed lenen zijn:

•  ik pieker veel
•  ik moet altijd zoveel van mezelf
•  ik vind het moeilijk mijn gevoelens te uiten
•  ik ga voortdurend over mijn eigen grenzen heen
•  ik vind het moeilijk om voor mezelf op te komen

Coaching en counseling is geen vervanging van een specialisatie, maar kan een inzicht gevende aanvulling zijn op het werk van een (bedrijfs)arts, huisarts, fysiotherapeut etc.


Voor wie niet

Coaching en counseling is niet geschikt voor mensen die lijden aan ernstige psychiatrische achtergrond, verslaving(en) en dwangmatige gedragingen. 


Werkwijze

Na het verhelderen van de hulpvraag wordt er gericht gewerkt. Naast de gespreksvorm maak ik gebruik van technieken uit de Psychosynthese en de Mindfulness. Psychosynthese staat voor het proces van groei: het leren aansturen en samenwerken van onze innerlijke krachten zoals gedachten, gevoelens en lichamelijke reacties.

Als coach help ik je te kijken naar signalen, die je lichaam afgeeft, het ongemak te ervaren en te onderzoeken. Het is er niet voor niets. Ik help je ook om er weer met afstand naar te kijken, vanuit je innerlijke waarnemer. Zo word je meer bewust van je lichaam en kun je met meer afstand naar eigen automatische (beperkende) gedachten en patronen kijken. Van hieruit ben je in staat om andere keuzes te maken, die beter bij je passen op dit moment. Je ervaart meer sturing in leven en werk.